Wat zijn de gemiddelde kosten om een schuur te bouwen?

Bij het bouwen van een schuur moet je op meerdere punten letten. De kosten kunnen namelijk snel over je budget uit gaan. Om dit te vermijden hebben wij de volgende blog geschreven, waar wij de kosten die je kunt verwachten bij het bouwen van een schuur. Als je toch geen schuur wilt, is een zelfbouw loods ook een goede oplossing.

De keuze van je materiaal

Het eerste waar je over na zult moeten denken is het materiaal van je schuur. De kosten verschillen namelijk erg van materiaal tot materiaal. De meeste mensen kiezen hier dan voor hout. Als je voor hout kiest, is het ook belangrijk dat je weet dat de kleur van je schuur langzaam gaat veranderen. Het is een goed idee om voor hardhout te kiezen. Hardhout is namelijk sterk en duurzaam en zal dus lang meegaan. Van houtrot zul je op deze manier ook geen last van hebben in de eerste jaren. Als je je keuze hebt gemaakt gaat je volgende keuze moeten zijn wat voor materiaal je voor de deur en ramen gaat gebruiken. Hier kun je bijvoorbeeld voor enkel of dubbelglas gaan.

De afmeting

Wat ook een groot effect op je kosten gaat hebben, zijn de afmetingen van je schuur. Wil je maar een kleine schuur bouwen of liever een grote? Afhangend hiervan heb je ook meer materiaal nodig en dit zal de prijs snel naar boven brengen. Waarvoor ga je je schuur gebruiken? Denk hierover goed na. Als je het alleen voor tuingerief nodig hebt, heb je geen grote schuur nodig. Wil je je fietsen erin zetten, dan moet de schuur een stuk groter worden.

De fundering

De fundering is belangrijk voor de duurzaamheid van je schuur. Zo wil je bijvoorbeeld vermijden dat je schuur na enkele jaren gaat verzakken. Een goede fundering kan ook houtrot voorkomen. Welke fundering voor jouw schuur het best is, hangt af van de grote. Een vakman zul je hiermee verder kunnen helpen. Zo maak je de beste keuze en blijft je schuur nog lang mooi staan.