Schuur bouwen

De zomer komt eraan en vaak is er dan veel werk te doen in de tuin. Zo moet de opslagruimte of de schuur weer opgefrist worden na de winter. Een andere optie is natuurlijk een helemaal nieuwe schuur te laten bouwen en de oude gewoon weg te halen. Als de schuur nog goed intact is, kun je ook gewoon delen vervangen. In deze blog lichten wij toe waarop je moet letten als je een schuur opfrist of helemaal nieuw laat bouwen.

Welk materiaal gebruik je?

Er zijn zoveel verschillende manieren waarop je een schuur kunt bouwen. Of je hout gebruikt of metaal, het eindresultaat kan helemaal anders zijn. Hier moet je vooral op de prijs letten. Sommige materialen zijn duurder dan anderen. Deze keuze moet je dus ook met een oog op je budget maken. Als je budget niet zo groot is en je dus beslist om je schuur alleen op te frissen, moet je natuurlijk hetzelfde materiaal gebruiken. Bij het dak is dit een ander verhaal. Je gaat het immers helemaal weg halen. Een goed idee voor je dak zijn dakpanplaten.

Groter of kleiner?

Heb je al een schuur en denk je erover na om deze misschien niet alleen op te frissen, maar om de kans ook te grijpen en je schuur te vergroten of te verkleinen? Dan is het belangrijk om te weten of je dit mag. Bij een bepaalde grootte moet je dit namelijk aanvragen. Als je je schuur kleiner wilt maken, moet je natuurlijk geen vergunning aanvragen. De vraag hier is waarvoor je je schuur gebruikt. Is het voor jou alleen een opslagruimte? Dan is het het niet waard om een grote schuur te laten bouwen. Als je deze echter ook wilt gebruiken om er tijd te verbrengen in de zomer is dit het wel waard.

Wat je keuze ook is met een specialist zal dit een stuk gemakkelijker gaan. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij finish profiles. Bij hun kun je de juiste materialen vinden om zo je droom schuur een werkelijkheid te laten maken.