Zo maak je gebruik van je tuin tijdens de feestdagen

In de zomer is je eigen tuin echt een eyecatcher. Veel bloemen en planten staan in bloei en alles is mooi groen. In de winter kijk je vanzelfsprekend minder om naar je eigen tuin. Echter is er een nieuwe trend op komst. Steeds meer mensen gebruiken hun eigen tuin tijdens de feestdagen. Zo kan je bijvoorbeeld een gezellig plekje maken onder de overkapping met een fijne loungeset tuin en met een mooie houtkachel. Wil je weten hoe je nog meer gebruik maakt van je tuin tijdens de feestdagen? Hieronder vind je een aantal tips voor een gezellige tuin.

Zorg voor goede verlichting 

De gezellige sfeer in je tuin wordt vooral gecreëerd door goede verlichting. Mocht je een overkapping hebben kan je een gezellig hoekje maken met je eigen tuintafels en een lichtslinger die je bijvoorbeeld op kan hangen. Het is daarbij wel belangrijk dat je de goede kleur kiest. Sommige lichtslingers geven een witte en koude kleur af, dit is natuurlijk niet gezellig voor in de winter. Zoek daarom een mooie lichtslinger met warme kleuren, zo maakt het je tuin een stuk gezelliger. Naast goede verlichting is warmte ook belangrijk. Vooral als buiten de temperaturen onder het vriespunt zijn is het belangrijk om iets van warmte in je tuin te hebben. Het is daarom aan te raden om een mooie houtkachel of een goede heater aan te schaffen. Dit geeft niet alleen sfeer aan je tuin, dit geeft ook nog eens warmte af. Zo kan je in de winter gewoon buiten zitten met vrienden of familie. Mocht je een overkapping hebben kan je zelfs besluiten om buiten te eten. Een houtkachel of heater maakt het immers aangenaam!

De kerstboom

Met de feestdagen heeft iedereen natuurlijk zijn kerstboom binnen staan. Wanneer je bezig bent om je tuin gezellig te maken kan je er voor kiezen om buiten ook een kerstboom op te zetten. Een kerstboom voor buiten kan je natuurlijk makkelijk planten in de aarde. Daarbij zijn er veel verschillende soorten kerstbomen. De meest bekende soort is toch wel de Nordmann. Het grootste voordeel van deze kerstboom is dat de naalden bijna niet prikken. Tevens is ook de naalduitval vrij beperkt bij deze boom. Een ideale kerstboom met kinderen dus. Het enige wat je verder nog moet doen is de boom versieren met mooie kerstballen en sfeervolle verlichting. Mocht je de dieren een handje willen helpen in de winter dan kan je er voor kiezen om een slinger van pinda’s je de kerstboom te hangen. 

Winterse decoratie 

Als laatst wil je natuurlijk ook wat winterse decoratie in je tuin hebben. Dit soort decoratie maakt je tuin overal sfeervol. Bij winterse decoratie kan je denken aan een vuurkorf, vogelhuisje of kerstversiering. Omdat er erg veel winterse decoratie beschikbaar is kan je het naar eigen wens samenstellen. Een goede tip is om het niet te druk te maken. Een aantal kleine versieringen aan te brengen in je tuin zorgt al voor een hele gezellige sfeer en een mooie tuin voor tijdens de feestdagen.