Tips bij het aanleggen van de tuin

Het kopen van tuinplanten blijft voor een grote groep mensen vaak lastig, want hoe weet je nu welke plant goed zal groeien op dat schaduwrijke plekje in de tuin? Het inschakelen van een hovenier is een optie maar tegenwoordig zijn er eenvoudigere manieren om aan de juiste plantinformatie te komen, waarbij zelfs de mogelijkheid bestaat om de tuinplanten online te bestellen. Een goed voorbeeld hiervan in tuinplanten webwinkel Plantengrow.nl. Tuinplanten kopen was nog nooit zo eenvoudig! Door middel van een uitgebreide zoekfunctie en plantconfigurator is het mogelijk om zelf een selectie te maken van tuinplanten, welke geschikt zijn voor in je eigen tuin! Zo kan de zoekfunctie gespecificeerd worden op standplaats, planthoogte, bloeimaand en ga zo maar door. Hierdoor wordt tuinieren kinderlijk eenvoudig en door de duidelijke product- en sfeerfoto’s kan precies gezien worden hoe de planten geleverd worden en hoe deze zich in de tuin zullen ontwikkelen.

Populaire tuinplanten

Een populaire productgroep in de zomer zijn de siergrassen. Deze siergrassen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, groenblijvend/niet-groenblijvend, hoogtes en prijzen waardoor er voor iedere tuin (of deze nu groot of klein is) geschikte tuinplanten zijn. Een volledig overzicht van veelgebruikte en groenblijvende siergrassen vind je op de website van Tuinierservice.nl.

Enkele voorbeelden van deze tuinplanten (siergrassen) zijn de Festuca, Carex, Hakonechloa, Koeleria en Liriope. Daarnaast zijn natuurlijk de vaste planten een genot voor het oog in de zomerperiode. Deze tuinplanten staan volop in bloei en kleuren uw tuin tot een waar paradijsje. Het zijn dan ook de echte sfeermakers van je tuin! Voorbeelden van bekende een veelgebruikte vaste planten zijn de Achillea, Campanula, Coreopsis en Echinacea. Een bijkomend voordeel is dat deze bloeiende tuinplanten ook zorgen voor de nodige vlinders, hommels en bijen in de tuin en dus een steentje bijdrage aan de natuur!